Iskalnik

Dostop do programskega orodja Endnote X8


11. December 2017

Univerzitetna knjižnica Maribor vas z veseljem obvešča,

da je na Univerzi v Mariboru za zaposlene in študente dostopno programsko orodje

Endnote X8

Endnote X8  je program - orodje za upravljanje referenc in citiranje, ki omogoča bistveno lažje delo pri iskanju, organiziranju in deljenju referenc. Pisanje člankov in drugih del je udobnejše zaradi funkcionalnosti, ki jih ponuja:

  • zbiranje informacij iz elektronskih in tradicionalnih virov,
  • organizacijo referenc po lastnih potrebah,
  • iskanje primerne znanstvene revije za objavo vašega članka (Match),
  • oblikovanje referenc po svojih potrebah, bodisi za bibliografije, bodisi za citiranje med pisanjem naloge, članka, ... (Cite while you write).

Natančnejše funkcionalnosti EndNote X8 so opredeljene na tej spletni strani, primerjavo z osnovno spletno verzijo (Endnote basic), ki nam je bila do sedaj na voljo v okviru dostopa do Web of Science, pa najdete tukaj. EndNote X8 je namizna (desktop) verzija programa in v primerjavi s spletno nudi številne dodatne možnosti za upravljanje referenc, medsebojno povezovanje in organizacijo dela.

Kje dobim Endnote X8?

Program Endnote X8 vam, če ste zaposleni na UM ali študent UM s statusom, ob vaši izkazani želji na vaš računalnik namesti vaš fakultetni IKT koordinator, lahko pa vam ga namestimo tudi v UKM. Aktualen seznam in kontaktne podatke IKT koodinatorjev po članicah UM najdete tukaj.

Za namestitev programa v UKM se morate predhodno dogovoriti, tako da pošljete elektronsko sporočilo na naslov podpora.ukm@um.si. Navedite vrsto operacijskega sistema oz. računalnika (Windows ali Macintosh). Program se lahko namesti na do 3 uporabnikove  osebne naprave.

Ker gre za lokalno namestitev, morate imeti poln/administrativni dostop do vašega računalnika.

V UKM bomo redno izvajali izobraževanja za uporabo tega orodja. Prijavite se na spletni strani UKM https://ukm.libcal.com/calendar/izobrazevanja. Vabljeni!

Navodila za uporabo so dostopna na spletni strani pomoči uporabnikom.

Program EndNote X8 Site Licence je zakupljen do 30. novembra 2018.

Prosimo vas, da o dostopu obvestite tudi vaše kolege in študente. Vaša mnenja in odzive pošljite na naslov bojan.ostir@um.si.