Iskalnik

Nova verzija programskega orodja Endnote X9


29. Januar 2019

Univerzitetna knjižnica Maribor vas z veseljem obvešča, da je na Univerzi v Mariboru za zaposlene in študente dostopna nova verzija programskega orodja Endnote X9

Gre za program – orodje za upravljanje referenc in citiranje, ki omogoča bistveno lažje delo pri iskanju, organiziranju in deljenju referenc. Pisanje člankov in drugih del je udobnejše zaradi funkcionalnosti, ki jih ponuja. Podrobnejše informacije o Endnote-u X9 (navodila, pomoč, primerjave, on-line izobraževanje ...) najdete na tej spletni strani.

Kje dobim Endnote X9?

Program Endnote X9 vam, če ste zaposleni na UM ali študent UM s statusom, ob izkazani želji na vaš računalnik namesti fakultetni IKT koordinator, lahko pa vam ga namestimo tudi v UKM.

Za namestitev programa v UKM se predhodno dogovorite z elektronskim sporočilom na naslov podpora.ukm@um.si. Navedite vrsto operacijskega sistema oz. računalnika (Windows ali Macintosh). Program se lahko namesti na do tri uporabnikove osebne naprave. Ker gre za lokalno namestitev, morate imeti poln/administrativni dostop do vašega računalnika.

V UKM bomo izvajali tudi izobraževanja za uporabo tega orodja. Vabljeni!

Prosimo vas, da o dostopu obvestite tudi vaše kolege in študente. Vaša mnenja in odzive pošljite na naslov bojan.ostir@um.si.