Iskalnik

Reproduciranje gradiva

V knjižnici je omogočeno fotokopiranje v skladu s predpisi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah. Fotokopirnica Sončna pot, d. o. o., se nahaja v pritličju.


V UKM uporabnikom ponujamo nov tiskalniški sistem s storitvami tiskanja, kopiranja in skeniranja. Multifunkcijska naprava se nahaja v Časopisni čitalnici v 2. nadstropju in na hodniku v pritličju (pred prostorom Zbirke drobnih tiskov).
Navodila za uporabo najdete tukaj.      

Kiosk Printbox je umaknjen iz prostorov Univerzitetne knjižnice Maribor. Dobroimetje na vašem uporabniškem računu lahko porabite na drugih Printbox kioskih v Mariboru: Bar Artur (Gosposvetska cesta 86), Fakulteta za gradbeništvo (Smetanova ulica 17), Mariborska knjižnica (Rotovški trg 2), Fakulteta za zdravstvo (Žitna ulica 15), Mercator center (Ulica Eve Lovše 2).


V časopisni čitalnici v 2. nadstropju je uporabnikom na voljo skener. Namenjen je skeniranju gradiva iz prostega pristopa UKM, zlasti člankov iz novejših letnikov periodičnih publikacij. Skeniranje gradiva iz skladišča je mogoče le po dogovoru. Uporabniki gradivo skenirajo sami in ga shranijo na USB-ključ. Pred začetkom skeniranja nadzornik vnese geslo. Gradivo lahko skenirate v manjšem obsegu, izključno za lastne raziskovalne in izobraževalne namene, v skladu z določili avtorskega prava.


V UKM je za pregledovanje mikrofilmov na voljo 6 mikročitalcev. V časopisni čitalnici jih stoji pet, eden pa je v domoznanskem oddelku. Uporabniki lahko v časopisni čitalnici gradivo iz mikrofilmov natisnejo, v domoznanskem oddelku pa imajo možnost prenosa gradiva na CD ali USB-ključ.


Opomnik o avtorski pravici