Vabilo na predstavitev monografije
Foto 1: Vabilo na predstavitev monografije
28. September 2015

Vabimo vas na predstavitev monografije
LADKO KOROŠEC življenje umetnika,
avtorjev Marka Koširja in Petra Bedjaniča,
v sredo, 7. oktobra 2015, ob 17:00 uri v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor.


Ustanova Fundacija Ladko Korošec je ponosna, da je letos ob 95-letnici rojstva in 20-letnici prezgodnje smrti znamenitega slovenskega basista, koncertnega in opernega pevca ter trikratnega dobitnika Prešernove nagrade Ladka Korošca (1920–1995), kot založnik izdala knjigo, ki opisuje življenje umetnika, o katerem je avtor Marko Košir v uvodu zapisal:
»Med slovenskimi opernimi pevci zavzema Ladko Korošec posebno mesto. Malo je pevcev pri nas, ki bi se lahko primerjali z njim, tako po priljubljenosti kot po številu vlog, načinu petja in številu nastopov. Ob tem je njegova mednarodna kariera nekaj posebnega. V svojem času je bil Korošec v tujini najbolj znan pri nas delujoči pevec. Sam in z ansambli ljubljanske, zagrebške ter predvsem beograjske Opere je gostoval po Evropi, Afriki, Aziji in Ameriki. Nastopil ni le na Antarktiki in v Avstraliji.
Ob vsem tem pa ni nikoli zavrnil povabila na prireditve kjerkoli po Sloveniji, še posebej pa med preprostimi ljudmi in mladino, če je le imel čas. Sam je večkrat povedal, da je nastopil več kot 4000-krat.«