Iskalnik

Dogodki

29 Januar 201929.01.19

Avla

Avtorica razstave v sklopu prireditev ob Cankarjevem letu 2018 je Silva Belšak v sodelovanju z Matejo Pongrac.

Na ogled do 2. marca.29.01.19

Likovno razstavišče

Razstava je poskus prikaza linije avtorjevega študioznega pristopa pri postopni graditvi minimalistične avtorske poetike in njegovega stika s svetovnimi tendencami. Kustos: Goran Milovanović.

Na ogled do 2. marca.

 29.01.19

 

Knjižno razstavišče

Ob odprtju Glazerjeve knjižnice in ob slovenskem kulturnem prazniku – razstava iz cikla Včasih zasebno, namenjenega predstavitvi zapuščin iz fonda UKM – letos zapuščine Janka Glazerja.

Na ogled do 20. aprila.

 29.01.19

Univerzitetna knjižnica Maribor vas z veseljem obvešča, da je na Univerzi v Mariboru za zaposlene in študente dostopna nova verzija programskega orodja Endnote X9

Gre za program – orodje za upravljanje referenc in citiranje, ki omogoča bistveno lažje delo pri iskanju, organiziranju in deljenju referenc. Pisanje člankov in drugih del je udobnejše zaradi funkcionalnosti, ki jih ponuja. Podrobnejše informacije o Endnote-u X9 (navodila, pomoč, primerjave, on-line izobraževanje ...) najdete na tej spletni strani.

Kje dobim Endnote X9?

Program Endnote X9 vam, če ste zaposleni na UM ali študent UM s statusom, ob izkazani želji na vaš računalnik namesti fakultetni IKT koordinator, lahko pa vam ga namestimo tudi v UKM.

Za namestitev programa v UKM se predhodno dogovorite z elektronskim sporočilom na naslov podpora.ukm@um.si. Navedite vrsto operacijskega sistema oz. računalnika (Windows ali Macintosh). Program se lahko namesti na do tri uporabnikove osebne naprave. Ker gre za lokalno namestitev, morate imeti poln/administrativni dostop do vašega računalnika.

V UKM bomo izvajali tudi izobraževanja za uporabo tega orodja. Vabljeni!

Prosimo vas, da o dostopu obvestite tudi vaše kolege in študente. Vaša mnenja in odzive pošljite na naslov bojan.ostir@um.si.

 29.01.19

V počastitev kulturnega praznika bo v Univerzitetni knjižnici Maribor v torek, 5. februarja 2019, ob 17. uri odprta Glazerjeva knjižnica.

Ob tem bosta odprti tudi razstavi Včasih zasebno: iz osebne zapuščine Janka Glazerja v Knjižnem razstavišču in Bogdan Borčič: grafike iz zbirke Galerije Božidar Jakac v Likovnem razstavišču.

Slavnostni govornik bo pesnik, literarni ustvarjalec in knjižničar Borut Gombač, v kulturnem programu pa bosta nastopila kantavtor Peter Andrej in kitarist Bor Zazula, prapravnuk Janka Glazerja.